Een gezellig interieur zonder dat het er vol uit ziet

Het is erg belangrijk dat een interieur een thuis gevoel geeft. Ik vind het dan ook wel erg leuk om te zien wanneer een woonkamer…

by 

Het is erg belangrijk dat een interieur een thuis gevoel geeft. Ik vind het dan ook wel erg leuk om te zien wanneer een woonkamer heel persoonlijk is ingericht. Vol met spulletjes, foto’s en gezellige dingen, waarbij je gelijk weet wat voor persoon of personen er in het huis wonen. Bij ons thuis probeer ik hetzelfde gevoel te creëren, alleen dan wel door het zo min mogelijk vol te laten lijken. Ik vind het namelijk erg fijn wanneer een woning luchtig en licht aanvoelt. Niet te veel kleine dingen, maar spullen waar je echt een band mee hebt. Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat je een gezellig interieur hebt zonder dat het er vol uit zien? Ik heb een paar tips onder elkaar gezet.

Een grote kamerplant

Met planten creëer je al snel veel gezelligheid in huis. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zo van de planten ben. Wel in de tuin, maar niet in huis. Maar om toch iets van groen in huis te hebben, vind ik het wel erg mooi om een grote kamerplant in de woonkamer te hebben staan. Een grote kamerplant maakt het gezellig, maakt het levendig en het is gelijk ook een prachtige eyecatcher.

Vloerkleed

Een woonkamer zonder vloerkleed is niet compleet. Tenminste, dat vind ik. Ik merk het ook gelijk wanneer ons vloerkleed aan vervanging toe is. Ik heb dan iedere keer het gevoel dat we wel even zonder kleed kunnen en even voelt het dan ook erg fijn. Heel luchtig en schoon, maar toch mis ik het al snel weer om een vloerkleed te hebben. Het voelt lekker zacht aan de voeten en het accentueert de zithoek waardoor het er gelijk heel gezellig uitziet.

Bijpassende kleurtinten

Kleur in huis maakt het erg gezellig en sfeervol. Maar veel verschillende kleuren kunnen het ook weer druk en vol maken. Kies daarom voor kleuren die goed bij elkaar passen. Op het gebied van interieurkleuren worden kleuren die erg op elkaar lijken vaak kleurenfamilies genoemd. Je kunt hiervoor speciale kleurstalen bij de bouwmarkt halen of je adviseren door een interieuradviseur.

Mooie raamdecoratie

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van het interieur. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk, waardoor het verstandig is om eerst na te gaan wat voor raamdecoratie het beste bij de ramen van de woning passen. Door gebruik te maken van lichte raamdecoratie als bijvoorbeeld witte jaloezieën of mooie linnen gordijnen komt er veel licht in de woning, waardoor er een gezellig interieur ontstaat dat er niet snel vol uit gaat zien.

Waardevolle spullen

Ik heb het al een paar keer gezegd maar probeer alleen spullen in huis te hebben die waardevol, dierbaar of praktisch zijn. Heb je kleine spullen verzameld tijdens vakanties, kleine cadeautjes gekregen of kleine persoonlijke items, probeer ze te groeperen. Dit oogt minder vol en zo maak je al snel een extra gezellig hoekje vol persoonlijke schatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *